Yeni Dünyada Savaş | Drifters Anime İncelemesi

2016 kış sezonunun en ilginç serilerinden birisi Drifters. Ya da tam ismiyle Drifters: Battle in a Brand-new World War. 12 bölüm yayınlanması planlanan Drifters’ın ilk bölümü 7 Ekim’de yayınlandı. Tarih, fantastik, aksiyon ve seinen türlerinde olan animede biraz da komedi serpiştirilmiş.

Drifters’ın ekibi oldukça güçlü. Yapım ekibinin hemen hepsi Hellsing Ultimate ile bize kendilerini ispatlamış kişiler. Mangadan uyarlama olan Drifters’ın yaratıcı olan Hirano Kouta aynı zamanda Hellsing serilerinin de yaratıcısı oluyor. Serinin yönetmeni Suzuki Kenichi ve onu Hellsing Ultimate, JoJo no Kimyou na Bouken (TV) gibi serilerin yönettiği bazı bölümlerden tanıyoruz. Yazar koltuğunu ise iki kişi paylaşıyor; Kuroda Yousuke veKurata Hideyuki. İkisi de oldukça başarılı kişiler. Kuroda Yousuke‘yi Boku no Hero Academia, Btooom!, Highschool of the Dead, Jormungand ve Phantom: Requiem for the Phantom gibi serilerin senaryolarından tanırken Kurata Hideyuki‘yi Ima, Soko ni Iru Boku serisinden tanıyoruz. İkisinin ortak noktası ise Hellsing Ultimate’de en az birer bölüm yazarlık yapmış olmaları… Serinin müziklerinin arkasında da iki isim var. Ishii Yasushi ve Matsuo Hayato ve evet, onlar da Hellsing Ultimate’de birlikte çalışmış müzisyenler.

Seiyuu kadrosu da oldukça ilginç serinin. Mesela animenin en önemli karakteri diyebileceğim Toyohisa‘yı Nakamura Yuuichi seslendiriyor. Ki kendisini yıllarca Fairy Tail‘de Gray olarak dinledik. Ayrıca serinin ağır topu da kendisi oluyor. Zira performansları arasında; Clannad – Tomoya, Fullmetal Alchemist: BrotherhoodGreed, Gekkan Shoujo Nozaki-kun – Nozaki ve Guilty Crown – Tsutsugami gibi isimler var. Bir diğer önemli karakterimiz olan Nobunaga‘yı ise Uchida Naoya seslendiriyor. Onu da Death Note‘dan Yagami Souichirou yani Light’ın babası olarak hatırlıyoruz. Üçüncü önemli karkterimiz olan Yoichi‘yi de Saiga Mitsuki sesiyle hayat veriyor. Onu da Kyou kara Maou!‘dan Wolfram olarak tanıyor olabilirsiniz.

Konusuna baktığımızda ise karşımıza oldukça potporik bir şey çıkıyor. Şöyle ki; animenin ilk sahnelerinde samuray Shimazu Toyohisa’nin savaşmasını izliyoruz, öyle ki ölecek noktaya gelmiştir artık. Bu arada Shimazu Toyohisa karakterinin gerçekten bir samuray olduğunu animede de bu samuraydan esinlenilerek bu karakter oluşturulduğunu küçük bir bilgi olarak ekleyeyim de konusuna devam edeyim. Shimazu Toyohisa savaşta ağır yaralanır ve yürürken fark etmeden gizemli bir kapıdan geçer. Kendisini çok farklı bir dünyada bulur. Bu dünyada ise onun gibilere “Drifter” yani “gezgin” denmektedir. Bir nevi orta dünya portresi çizen bu yeni dünyada ise elflerden büyücülere, Japon tarihinin önemli isimlerinden (Senguku döneminden samuraylar vs.) Yunanlılara kadar çok çeşitli insan-yaratık yaşamaktadır. Ve bu yeni dünya bir savaşın eşiğindedir. Animenin asıl olayı ise drifter’ların savaşın hangi safında yer alacağıdır.

Evet, yukarıda da belirttiğim gibi animede bir karakter ve kültür cümbüşü var. Zaman zaman karmaşık gelse de Yunan tarihinden kişiler ile Japon samuraylarını yanyana görmek oldukça ilginç olmuş. Öte yandan bu dünyanın kendine ait bir dili var. Yani dünya potporik olsa da kendilerine ait kültürleri de söz konusu. Ve bu dünyada yakın tarihten de kişiler görmek mümkün. Mesela Hitler! Bunun dışında konu olarak adım adım yükselen grafiğini fark edebiliyorsunuz. Animenin bana göre tek sıkıntısı karakter gelişiminin istediğim düzeyde olmaması. Tıpku Hellsing Ultimate’deki gibi daha çok karakterlerimizi anlamaya yönelik sahneler görüyoruz. Hirano Kouta‘nın olayı bu sanırım. Her iki yapımında da çok karakter görüyoruz ama derinlikleri maalesef istediğim seviyede değil. Yani burada da gelişimleri şimdilik alt düzeyde diyebilirim. Fakat bunun eksikliğini savaş stratejileri ve kriz yönetimleri oldukça başarılı bir şekilde doldurmuş. En azından şimdilik böyle…

Animenin çizimleri gerçekten çok başarılı. Zaten bir çok yönden Hellsing Ultimate ile paralellikler taşıyor ama çizim kalitesi ve müzik kullanımı birkaç basamak yukarıda. Sadece farklı ve kaliteli çizimleri için bile önerebilirim animeyi. Türünü seviyorsanız zaten izlemeden geçmeyin. O zaman fragmanını da şuraya bırakıyorum;

Bu yazı ortak çalışma yaptığımız http://japonsinemasi.com adresinde yayınlanmıştır.

Yazan: Hafize Mutlu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir