Paylaştıkça, Sevdikçe İyileşen Yaralar I Sukitte Ii na yo

Sukitte Ii na yo

2012 Sonbahar anime döneminin iz bırakmış serilerinden olan Sukitte Ii na yo, yalnızlığın ne denli zor bir sınav olduğunu, kendini başkalarına kapatmanın insana çözüm getirmemesini, sevgiye ve arkadaşlığa giden yolun paylaşmaktan ve sevmekten geçtiğini bizlere öğretiyor. Sukitte Ii na yo, yaralarını paylaşarak ve severek yeni, bambaşka bir ”insan olmanın” ilk adımını atmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir rehber.

7 Ekim – 30 Aralık 2012 tarihleri arasında 13 bölüm, 1 OVa olarak yayınlanan Sukitte Ii na yo, İngilizce adıylaSay ”I Love You” yayınlanan ve romantik, okul ve shoujo etiketlerini üzerinde taşıyan seri izleyici tarafından en çok beğenilen seriler arasında yer almıştı. Bu beğenisini MyAnimeList’te 10 üzerinden 7.72 puan ile taçlandırmıştı.

Sukitte Ii na yo 5

Shoujo türünden beslenen romantizm sevenleri ekranlar karşısına kitleyen anime serisinin kaynağını Kodansha‘nın Dessert dergisinde 2008 yılında başlayan ve günümüzde de yayımlanmaya devam eden Kanae Hazuki‘nin  aynı isimdeki mangası oluşturmakta. 15 cilti bulunan manga serisinin 2014 tarihinde yönetmenliğini Asako Hyuga‘nın yaptığı ”Say I Love You” adında bir live action filmi de bulunmakta. İzlemek isteyenler için filmin baş rollerinde Haruna Kawaguchi ve Sota Fukushi‘nin bulunduğunu söylemekte yarar var. Yeniden anime serisine dönecek olursak stüdyo olarak Zexcs, lisansör olarakta başarılı yapımların ardındaki Sentai Filmworks‘u görüyoruz.

Sukitte Ii na yo 3

Anime serisinin yönetmenlik koltuğunda Steins;GateIchigo Mashimaro ve Fate/stay night gibi çalışmalarıyla tanıdığımız Takuya Sato yer alırken serinin senaristliğini ise Kimi ni TodokeRosario to Vampire ve Ergo Proxy gibi çalışmalarıyla tanıdığımız Toshima Kuroyanagi yer alıyor. Bu tecrübeli isimlere ise Aldnoah.ZeroAoi Hana ve Arslan Senki (TV) gibi serilerde adından söz ettirmiş ses yönetmeni Jin Aketagawa eşlik ediyor.

Serinin karakterine renk katan seiyuu kadrosunda ise içine kapanık, kimseye güvenemeyen yalnız kızımız Tachibana Mei‘yi Golden Time‘da Nana, Guilty Crown‘da İnori ve No Game No Life‘da Shiro gibi başrol karakterleri canlandırmış Ai Kayano seslendirirken serinin diğer başrolü olan yakışıklı, bütün kızları etrafına toplayan -etkileyen esas erkeğimiz olan Kurosawa Yamato‘yu Berserk serilerindeki Griffith’i, Code Geass serilerindeki Suzaku Kururugi’yi ve Psycho-Pass‘daki Makishima Shougo karakterlerini canlandıran Takahiro Sakurai seslendiriyor. Bu iki başrolü tamamlayan Aiko karakterini Yumi Uchiyama; Megumi’yi Minako Kotobuki; Arai’yi Saori Hayami seslendiriyor.

Sukitte Ii na yo 2

”Hepimizin yaraları var” mottosu ile yola çıkan animemiz, Orta okulda baktıkları tavşanın ölümüne sebep olarak gösterilen ve arkadaşları tarafından tüm suç üzerine yıkılan ve o günden itibaren kimseye güvenmeyen, lise sıralarında bunu devam ettiren, tek başına her şeyin üstesinden gelmeye çalışan Tachibana Mei’nin hikayesi ile başlıyor. Daha sonra bir gün merdivenden çıkarken Kenji adındaki çocuğun eteğini kaldırması üzerine kızar ve tekmesini savurur ve o tekme Kurosawa Yamato’ya isabet eder. Yamato, Mei’nin sürekli peşinden koşturan kızlardan farklı olduğuna kanaat getirir ve onunla arkadaş olmak ister, Mei ise kabul etmez. En azından telefon numaralarımızı birbirimize verelim diyen Yamato, kendi numarasını Mei’ye verir. Çalıştığı pastahaneden çıkıp evine yürürken Mei’yi pastahanenin müşterilerinden biri takip eder, korkar ve çaresizce annesini arar. Ulaşamayınca tek çare vardır, elindeki kağıtta yazılı olan Yamato’nun numarasıdır. Yamato’yu arar ve arkadaşlıklarının ilk adımı böylelikle başlamış olur.

Sukitte Ii na yo 7

Sukitte Ii na yo, içinde barındırdığı arkadaşlık, sevgi, nefret, özenti, kendin olma ve paylaşma gibi kavramlar bakımından izlerken insanların içini sıcaklık ile dolduracak romantik-duygusal bir seri. İzlerken bazen gülümsemenize sebep olurken bazende göz yaşlarınızın akmasına sebep olacak türden. 13 bölümünün nasıl bittiğini fark etmeden finale varacağınızı belirtmekte de yarar var. Öte yandan seride matsuri festivali, Japonya’daki moda özentisi gençlik ve gençler arasında yaygın olan kareoke, eğlence parkına gitme gibi etkinliklere de yer vermesi açısından örnek teşkil eden türden. Ve son olarak gerek çizimleri gerekse müzikleriyle bir bütünlük oluşturan seriyi seveceğinize eminim.

*Bu yazı ortak çalışma yaptığımız www.japonsinemasi.com adresinde yayınlanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir